SolarCabin prototype

De eerste SolarCabin stond in oktober 2016 op de Dutch Design Week in Eindhoven. Na dit evenement is de SolarCabin opnieuw opgebouwd in de wijk Nieuw Kortenoord in Wageningen op uitnodiging van BPD, de ontwikkelaar.

Laning Puttershoek

Aan de Laning in Puttershoek is in korte tijd een woonzorggebouw voor ASVZ gerealiseerd. Het gebouw telt drie lagen waarin per verdieping een groep van acht clienten een eigen kamer heeft en een gezamenlijke woonkamer deelt.

SolarCabin prijsvraag

De SolarCabin is een dak onder de zon, een plek om je thuis te kunnen voelen. SolarCabin combineert een zonnepanelenveld met een modulaire woning en ontwikkelt daarmee een rendabele vorm van tijdelijke huisvesting die goed in de samenleving kan worden ontvangen. Investeren in vluchtelingenwoningen is investeren in duurzame energie.

Woonhuis Thomas en Jolien

In Almere Oosterwold mag je je droomhuis realiseren. dNArchitectuur heeft een droomhuis ontworpen voor Thomas en Jolien, die er inmiddels met veel plezier wonen.

Kantoor Cerelia

De bestaande fabriek is een gesloten gebouw. De nieuwbouw is een transparant gebouw met lichte ruimtes en uitnodigend voor bezoekers en klanten. Zo wordt de bezoeker door het gebouw heen meegenomen in het verhaal van de pannenkoek en hoe de Bioderij zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Buurtwinkel als banenmotor

Leegstaande winkels vormen een probleem, maar wat is de oplossing? Hoe kan je de naoorlogse winkelstrips succesvol herbestemmen? Wij hebben op die vraag een antwoord gegeven in de prijsvraag: Werk aan de winkel, leegstaande naoorlogse winkelstrips van de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed. Het voorstel won de eerste prijs!

Meander Boosterstation

Een nieuw boosterstation in Hoogvliet zal duidelijk zichtbaar zijn voor de bezoekers van het park. Daarom zocht het Warmtebedrijf Rotterdam een bijzonder ontwerp dat past in het landschap en de duurzaamheidsambities communiceert. Met die reden schreef Warmtebedrijf een ontwerpwedstrijd uit onder architecten. Dit leverde maar liefst 42 mooie en bijzondere inzendingen op, waarbij Meander als winnend ontwerp uit de bus kwam.

Kids in the Block

Het kost moeite om de Weimarstraat als levendige winkelstraat te behouden. Zo staat de winkel op nummer 76 al jaren te koop, mede vanwege het grote winkelen tuinoppervlak. Met het vooruitzicht dat 1/3 van de winkelruimte in Nederland de komende jaren zal verdwijnen zijn de vooruitzichten niet gunstig. Een winkel met een relatief vrije plattegrond en zóveel buitenruimte is een kans voor spelen in de stad!

Encourage

‘Encourage’ is een veilige, omsloten leeromgeving voor kinderen van Burmese vluchtelingen. In contrast met het onzekere en tijdelijke bestaan in een vluchtelingen kamp, vormt de school een betrouwbare, solide leerwereld.

Tales of the great Fen

Het gebied The Great Fen, in het oosten van Groot Brittannie, wordt de komende decennia weer wetland. Akkers, die continue moeten worden drooggepompt, veranderen weer in drassige rietlanden. De dorpen en steden rondom the Great Fen willen betrokken zijn bij deze natuurlijke ontwikkelingen. In dit ontwerp krijgen alle verhalen rond de Great Fen een plaats.

Michi Noeki Groningen

dNArchitectuur heeft in samenwerking met Vollmer&partners het Michi Noeki paviljoen voor de Oosterparkwijk ontworpen. Michi-Noeki is een concept dat Vollmer&partners in teamverband met Twynstra Gudde heeft ontwikkeld voor de prijsvraag Who Cares: informele en laagdrempelige plekken waar je naar de wc kunt, een kopje koffie kunt drinken, informatie vindt, met vragen terecht kunt en waar een luisterend oor wordt geboden.

Phantasmagoria

Phantasmagoria is een ontwerp voor een paviljoen op Innisfree, een klein eilandje in een meer in het noordwesten van Ierland. Dit in het kader van een prijsvraag georganiseerd door Yeats2015, in het leven geroepen om  te herdenken dat de dichter Yeats 150 jaar geleden werd geboren.

Portierswoning Leeuwenburg

dNarchitectuur heeft een schetsontwerp gemaakt voor het perceel van een portierswoning. Deze portierswoning uit 1864 is een rijksmonument, behorend bij landgoed Leeuwenburg. De woning verkeert aan de buitenzijde in goede staat, maar het interieur vraagt de nodige bouwkundige en klimatologische aandacht. Deze aanleiding is aangegrepen om voor het gehele perceel een toekomst perspectief voor de lange termijn te schetsen.

Diverse Prijsvragen