dNA is opgericht door Arjan de Nooijer. Ik ben opgeleid als stedenbouwkundige & architect aan de TUDelft. Daar heb ik affiniteit ontwikkeld met alle schaalniveaus van het ontwerpvak, van tafel tot regio. Sinds 2011 werk ik met mijn ontwerpbureau dNArchitectuur aan uiteenlopende projecten.

In 2009 studeerde ik af met het ontwerp voor een ziekenhuis als ‘strategic urban project’ in de stad Lusaka, Zambia. Bij Ruimtelab werkte ik in 2010 en 2011 aan een studie naar de duurzame toekomst van de 70’ en 80’er jarenwijk Zevenkamp in Rotterdam. Daarnaast heb ik door de jaren heen voor enkele architectenbureaus als freelance architect gewerkt. 

 

Sinds 2021 werk ik part-time als stedenbouwkundige voor de gemeente Leischendam-Voorburg. Het is boeiend om vanuit een ander perspectief betrokken te zijn bij de wereld van de ruimtelijke ordening.

Met bureau Zondag werkte ik succesvol aan een aantal prijsvragen, waaronder de warmtehub in Hoogvliet (2012), ‘Veel voor weinig’ (2013) (winnaar Jonge Architecten prijsvraag) en SolarCabin; een van de winnaars in de categorie nieuwbouw van de prijsvraag ‘A Home away from Home’. Met Ernst Haagsman en Sander Gelinck ontwikkelde ik De Banenmotor, winnaar van de prijsvraag ‘Werk aan de Winkel’; georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Een rode draad in met name mijn vrije werk is het zoeken naar functionele oplossingen en creatieve combinaties voor ruimtelijke of maatschappelijke uitdagingen. De mensen waarmee ik samenwerk kennen mij als een pro-actieve teamplayer. Ontwerpen zie ik als een dialoog waarin je op basis van onderbouwde voorstellen tot functionele ruimtelijke oplossingen komt, waarin het prettig werken, wonen, leren of recreëren is.