De Vrijheid

  • 2 februari, 2016

01_vrijheid

100% GERICHT OP TUINIEREN
Met dit tuinhuis is tuinieren optimaal gefaciliteerd. Alle benodigdheden zijn goed bereikbaar omdat ze rondom aan de buitenkant zijn gesitueerd.   Er is een tappunt voor water, een berging voor o.a. tuingereedschap, een compostbak en een kas voor de exoten en het voorkweken van planten. Ook kunnen er bijenkasten  opgenomen worden in het ontwerp.

DE SCHIL
Alle functies zijn opgenomen in de schil. Het bed kan worden weggeschoven  en er is veel bergruimte, zodat er een maximale open ruimte kan worden gecreeerd voor het ontvangen van mensen. De zuidoosthoek is uitgerust met puien die geheel kunnen worden opengezet.  Het tuinhuis opent zich op deze wijze naar de gehele tuin. De schil en bergruimte is zo ontworpen dat er aan de buitengevel  randen, ‘tafelbladen’ en nissen ontstaan die voor van alles kunnen worden gebruikt. Je zet er voorgekiemde plantjes neer die dit weekend de grond in gaan, je legt er de geoogste pompoenen, een buffet kan worden uitgestald wanneer vrienden komen eten. Een siesta op de buitensofa is ook een mogelijkheid…

ZELFVOORZIENEND
Het dak vormt één sterk gebaar. Er gaat geen water verloren, alles wordt verzameld in een regenton en kan worden gebruikt voor irrigatie of toiletspoeling.  Pv cellen op het hele dakoppervlak  zorgen voor genoeg elektriciteit.

De Vrijheid was de inzending van dNArchitectuur voor de Jonge Architectenprijsvraag 2015

[nggallery id=24]