Stoeterij Kweldamweg

ST1_vooraanzicht

ontwerp i.s.m. bureauZondag en Q bouwadvies

ontwerp: 2012
realisatie:
2013 - 2016
opdrachtgever: Black Horses b.v.
bouwbegeleiding: Blok Bouwconsultancy b.v.
aannemer: VHR groep
constructeur: Bartels ingenieurs

Begin 2012 is dNA met Black Horses gaan meedenken over de nieuwbouw van een stoeterij aan de Kweldamweg boven Sliedrecht; een prachtige locatie in het groene hart. De opgave was het ontwerpen van een stoeterij waar zeer efficient wordt gewerkt en de afstanden tussen stallen, trainingsfaciliteiten, fokcentrum en de voeder- en mestsystematiek zo kort mogelijk zijn. De architectuur van de stoeterij sluit aan bij de architectuur van historische boerderijen in de Alblasserwaard. Kenmerkend voor het complex is het rietgedekte hoofdvolume, wat parallel loopt aan de weg. Dit gebouw verbindt de verschillende bedrijvigheden die op een stoeterij plaatsvinden met elkaar. De entree van dit gebouw is een overdekte buitenruimte liggend aan het plein, waarvandaan men de kantine, de fokkerij en de verzorgingsruimte kan betreden.