dNA werd in 2011 opgericht door Arjan de Nooijer. Arjan is in 2009 afgestudeerd aan de TU Delft, in de richtingen architectuur en stedenbouwkunde. Arjan heeft twee jaar gewerkt bij Ruimtelab 2 architecten, voordat hij startte met dNA. Hier werkte hij mee aan woningbouwprojecten en stedenbouwkundige toekomstvisies. Bijzonder was het begeleiden van de vereniging duurzaam wonen Amersfoort, waar Ruimtelab door middel van workshops, samen met de toekomstige bewoners de woningen en de leefomgeving (een eiland in Vathorst) hebben ontworpen. Ook werd er een aantal keer succesvol deelgenomen aan prijsvragen. Het winnen van de prijsvraag 'Knopen voor de Drechtsteden', en de daarop volgende tentoonstelling vormden hiervan het hoogtepunt.

Sinds 2010 werken bureau Zondag en dNA vaak samen aan uitéénlopende opgaven. Gezamenlijke prijsvraagdeelname was al enige malen succesvol. Zo wonnen ze in april 2012 de eerste prijs voor het ontwerp voor een warmtehub in het Oudelandse park van Hoogvliet. 

In 2015 won dNA in samenwerking met Ernst Haagsman en Sander Gelinck de prijsvraag 'Werk aan de Winkel', uitgeschreven door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met hun ontwerp 'de Buurtwinkel als Banenmotor'.

Projecten waar dNA aan nu aan werkt zijn: de stoeterij voor Black Horses in Sliedrecht, een woonhuis voor de fam. Polderman in Tholen en een nieuw concept voor ruime starterswoningen. Deze woning is door woningcorporatie Vechthorst geselecteerd om verder te worden ontwikkeld voor een kavel in het dorp Oudleusen in Overijssel.

Opdrachtgevers van dNA zijn o.a.:

– Blok Bouwconsultancy 
– de Bioderij 
– Visser Smit Hanab 
– natuurInzicht 
– warmtebedrijf Rotterdam 

Naast architectuur is muziek een grote passie. Arjan speelt kerkorgel en zingt met veel plezier in de Sweelinckcantorij van de Oude Kerk in Amsterdam.